Az MCC Középiskolás Program keretében online oktatást támogató infokommunikációs eszközök fejlesztését, testreszabását és beüzemelését végeztük el.

A Mathias Corvinus Collegium középiskolásoknak szóló programja ingyenes internetes (e-learning) társadalomtudományi képzést kínál olyan érdeklődő középiskolásoknak, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményeivel kapcsolatban.

Az eLearning tananyagok négy témakörben készültek el témánként 16-16 leckével. Minden témakörhöz tartozik egy bevezető videó is, amely kedvcsinálóként, előzetes összefoglalóként szolgál a rendszert használó diákok számára. Az egyes fejezetekhez ajánlott olvasnivalók vagy azokra mutató linkek, házi feladatok, tesztek valamint ellenőrző kérdések is tartoznak az ismeretek hatékonyabb elsajátítása érdekében. A teljes képzés időtartama négy félév, bármelyik képzés önállóan is elvégezhető. A kurzusok sorrendjét a diákok egyénileg választhatják ki.

A programban való részvétellel a diákok nem csak új és érdekes ismeretekre tehetnek szert, hanem megtanulhatják beosztani saját idejüket és megtapasztalhatják az önálló tanulást, felkészülve ezzel egyetemi tanulmányaikra.

Az eLearning tananyagok témakörei:

  • Modern kori történelem
  • Társadalmi tanulmányok
  • Közgazdaságtan
  • Nemzetközi kapcsolatok