A Mathias Corvinus Collegium a Budapesti Kommunikációs Főiskolával közösen kidolgozott komplex tehetséggondozó, elitképző programjában (TÁMOP-4.2.2/B-10/1/2010-0028) az Információs Társadalomért Alapítvány is közreműködött.

A projekt szerves részét képezte a Vezetőképző Program, a versenyfelkészítő kurzusok, valamint a nemzetközileg is neves előadókat felvonultató Leadership Konferencia, amelyek egyaránt a hazai tudományos élet alakítóinak utánpótlását biztosítják.

Az elméleti képzésén túl jelentős szerepet kapott a gyakorlati oktatás is. TDK felkészítő szemeszterek alatt a diákok tutoriális rendszerű képzésben vettek részt,ilyenek voltak például az érveléstechnika valamint a prezentációs- és íráskészséget fejlesztő tréningek is. A workshopok, szemináriumok révén pedig olyan folyamatos szakmai, elméleti felkészítést kaptak, amelynek segítségével beszámolóikat, kutatási eredményeiket színvonalasabb formában készíthették el.

A TDK felkészítő tréningekhez mindenki által elérhető, szövegkövető, videó alapú e-learninget, illetve a Leadership konferenciához szintén videó alapú e-learning anyagot az Információs Társadalomért Alapítvány készítette, illetve prezentálta a saját eTanár rendszerében.