Mi a headset?

Fejhallgató mikrofonnal.

Ki kap headsetet?

Az összes eMagyarország Centrumnál regisztrált eMagyarország Pont, jelen pillanatban 2277 darab helyre szállítunk (Nem csak a KIHOP pályázat nyertesei!)

Milyen internetes szolgáltatások várhatóak?

Webes faxszolgáltatás, telefonszolgáltatás valamint néhány e-learning tananyag.
A webes platform keretében az alábbiakat nyújtjuk:

 • egyszerű és olcsó faxküldés- és fogadás lehetőségét, a meglevő számítógépeken.
 • az eM pontokról ingyenesen elérhetővé tesszük telefonon a Kormányzati Ügyfélszolgálati Központ call centerét,
 • biztosítsuk annak a lehetőségét, hogy a pontokról akár más városokban lévő, vagy külföldi telefonszámokat is ingyenesen, vagy nagyon alacsony költséggel fel lehessen hívni az internetről.
 • Az eLearning oktatási rendszerben ingyenesen vagy olcsón elérhető tananyagokat helyezünk el:
  • a portál telekommunikációs szolgáltatásainak használata
  • általános internet használat
  • mikro- és kisvállalkozások számára a válságból kilábaláshoz ismeretek

A platform nyitott későbbiekben csatlakozó további tananyagok és szolgáltatások befogadására.

Miért jó ez az eMagyarország Pontoknak?

 • Ezek a szolgáltatások új és hasznos szolgáltatásokat az eM pontokon, amelyek színesíthetik a Pontok saját magukról folytatott kommunikációját is;
 • ezen szolgáltatások révén több új, rendszeres eM pont használót toborozhatnak;
 • az e-közigazgatási szolgáltatások használatának növekedését segíthetik;
 • szolgáltatásaink és oktatási anyagaink révén az informatikai és üzleti készségek fejlesztését támogathatják;
 • a kezdő és a gyakorló egyéni, mikro- és kisvállalkozók, vállalkozások körében ismertebbek és elterjedteben használtak legyenek az eM pontok által nyújtott szolgáltatások
 • lehetőséget teremt arra, hogy eLearning anyagainkon keresztül a pontokat látogatók és akár maguk a pontok is új informatikai, általában az információs társadalomhoz kapcsolódó ismeretekre tegyenek szert
 • az eM Pontok önálló gazdálkodásához való hozzájárulást saját bevételi források teremtésével Az eredmények mérhetőségét elsősorban a szolgáltatásainkat használók számában, az eM Pontok kommunikációjának hatékonyságában, és az önálló gazdálkodási célú felhasználás mértékében látjuk biztosítottnak.

Kell-e a szolgáltatásokért fizetni?

Az eMagyarország Pontok számára e szolgáltatások térítésmentesen elérhetők lesznek egy évig, illetve az ingyenesen rendelkezésre bocsájtott kommunikációs kreditmennyiség erejéig. Ezen felül a szolgáltatások egy része fizetős lesz oly módon, hogy az eMagyarország Pontok saját bevételhez juthatnak.

Hogyan juthatnak az eM Pontok saját bevételhez e szolgáltatáscsomaggal?

A portál továbbvitelének biztosítéka az, hogy a jelen pályázat keretében biztosított ingyenes fax- és telefonkrediteken túl lehetővé tesszük valamennyi eM Pont számára, hogy önállóan is töltsön fel krediteket a rendszerbe – banki utalással, vagy bankkártyával -, és saját árakat is megállapíthasson a rendelkezésre álló szolgáltatásokhoz. Az ingyenes kreditek elhasználását követően így egy alacsony bekerülési díj mellett maga dönthet arról, hogy milyen feltételekkel kívánja a továbbiakban nyújtani a szolgáltatást az eM Pontokra látogatóknak. Ebben a modellben minden eM Pontnak meglesz a lehetősége arra, hogy egyéb forrásait kiegészítse pl. a faxok küldéséből-fogadásából vagy egyes eLearning tanfolyamokból származó bevételeivel.

Hogyan működik a faxszolgáltatás?

Minden eM Pont saját helyi körzetszámmal ellátott faxszámmal rendelkezhet, amelyre faxüzenetek küldhetők, az üzeneteket pedig egy böngésző megnyitásával a számítógépen lehet elolvasni. Ugyaninnen küldhetők is faxüzenetek egy webes levelező szolgáltatáshoz hasonló módon, de akár Word, Excel, vagy PowerPoint programokból. A portál révén bárki egy pillanat alatt elküldheti dokumentumait a közigazgatási egységeknek, biztosítójának, vagy éppen ügyvédekhez, szkennelt dokumentumok esetén akár aláírt formában is. A küldéshez és fogadáshoz nincs szükség külön faxgépre, a fogadó oldalon a faxok mégis ugyanúgy jelennek meg, mint ha egy hagyományos faxgépről küldték volna azokat.

Mit jelent az eLearninges tananyag kifejezés?

A tananyag a hagyományos szöveges – ábrás segédletek mellett a multimédia eszközeivel (pl. videó, animáció) készült elemeket ötvöz újfajta egységgé, melyet a hallgató internetes böngészővel navigálva a saját tempójának, időbeosztásának megfelelően használhat, egyszerre elérve a tananyag belső link struktúráját és az Internet adta bővebb információszerzési lehetőségeket. Az egyes tananyag blokkokhoz ellenőrző tesztek kapcsolódnak.

Milyen eLearninges tananyagok lesznek elérhetőek?

Az eLearning oktatási rendszerben ingyenesen vagy olcsón elérhető tananyagokat helyezünk el:

 • a portál telekommunikációs szolgáltatásainak használata
 • általános internet használat
 • mikro- és kisvállalkozások számára a válságból kilábaláshoz ismeretek

Mikortól elérhető ez a szolgáltatás az eM Pontok számára?

A szolgáltatás szeptember végétől lesz elérhető.

Ki nyújtja a telefon és fax szolgáltatást?

Opennetworks Kft. mint telekommunikációs szolgáltató nyújtja ezeket a szolgáltatásokat.