A különböző törzsvásárlói (loyalty) rendszerek megvalósításának egyik kritikus pontja az üzemeltető informatikai rendszerének gondos megtervezése. Legyen az üzleti modell bármilyen jó, a hatékony, gördülékeny megvalósítás nélkül a program nem lehet sikeres. Mind a vendégek, mind a működtetésben részt vevő alkalmazottak és üzleti partnerek az informatikai rendszeren keresztül kapcsolódnak össze, áramoltatják és manipulálják az adatokat. Ezt gyorsan, egyszerűen, üzembiztosan, folyamatosan és biztonságosan meg kell tudniuk valósítani.

Az iparági tapasztalatok szerint, egy jól működő, kiterjedt loyalty rendszer gyakran az első lépés egy teljesen integrált, a teljes szállodaláncot irányító központosított informatikai rendszer irányába. A teljes szinergiát, a lehetőségeinek teljes kihasználását valóban csak egy ilyen környezetben tudja kifejteni.

A tanulmány sorra veszi a fenti szempontokat és ez alapján alakítja ki egy modern szállodai loyalty program informatikai koncepcióját, kiegészítve azt mindazon járulékos fejlesztési és átalakítási igényekkel, amelyeket az esetleges bevezetőnek figyelembe kell vennie, hogy egy valóban hatékony, a nyereséghez és a vevőkapcsolatok minőségének javításához hosszútávon hozzájáruló rendszert alakítson ki.

Kapcsolódó anyagok