Az Információs Társadalomért Alapítvány a TÁMOP-2.6.2-12/1-2012-0360 pályázat megvalósításának eredményeképp felkészült a munkaerő-piaci szolgáltatások hatékony nyújtására, illetve a civil és versenyszférával való jobb együttműködés kialakítására.

A munkaerő-piaci szolgáltatásokhoz kapcsolódó minőségirányítási rendszer alkalmazásával garantálható, hogy szakértőink az ország valamennyi részén azonos színvonalú szolgáltatásokat nyújthassanak az álláskeresőknek.

Kínált szolgáltatásaink az Országos Foglalkoztatási Közhasznú NKFT. (OFA) által elfogadottak.

A következő szolgáltatási területeken várjuk az érdeklődőket:

Munkáltatói szolgáltatások

Munkáltatói információs és kapcsolattartási szolgáltatás a gazdasági életben résztvevő bármely forprofit és nonprofit mikro,- kis,- középvállalkozás, különös tekintettel a kezdő vagy működési problémával küzdő vállalkozások és a családi vállalkozások számára.

Munkavállalói életpálya szolgáltatások

Munkahely-keresést-, megtartást közvetlenül támogató szolgáltatás aktív korú nem foglalkoztatott, illetve inaktív emberek számára, akik nem állnak tanulói jogviszonyban és legalább középfokú végzettséggel rendelkeznek.

Munkahelykeresést, -megtartást közvetlenül támogató szolgáltatás vállalkozni szándékozó aktív korú személyek számára, akik jó vállalkozási ötlettel, reális elképzeléssel rendelkeznek, de nem tudják, hogyan induljanak el az úton, hogy sikeres, jól működő vállalkozásokat hozzanak létre.

Szükséglet-felmérési-, segítő,- fejlesztő szolgáltatás aktív korú nem foglalkoztatott, nem tanuló személyek számára(álláskeresők és inaktívak, akik nem tanulnak). Különösen a közép- vagy felsőoktatásból kikerült, elhelyezkedni nem tudó személyekről van szó, továbbá a tartósan munkanélküliekről, illetve a gyes-ről, gyed-ről, gyet-ről, ápolási díjról visszatérő munkát keresőkről.

Szükséglet-felmérési-, segítő,- fejlesztő szolgáltatás aktív korú nem foglalkoztatott, illetve inaktív munkakeresők számára, akik nem állnak tanulói jogviszonyban és legalább középfokú végzettséggel rendelkeznek. Különösen ajánlott a következő csoportoknak: Tanulók, akik közvetlenül az iskola befejezése, a szakképzettség megszerzése, valamint a munkaerőpiacon való elhelyezkedés előtt állnak, a pályakezdő munkát keresők, akik regisztrált álláskeresők vagy a közép- vagy felsőfokú iskolarendszerű képzésből lemorzsolódott fiatalok, akik a munkaerőpiacon való elhelyezkedés szempontjából bizonytalanok, vagy ez irányú ismereteik hiányosak.

Szükséglet-felmérési-, segítő,- fejlesztő szolgáltatás aktív korú nem foglalkoztatott, illetve inaktív munkakeresők számára, akik nem állnak tanulói jogviszonyban és legalább középfokú végzettséggel rendelkeznek. Különösen ajánlott: fiatal, munkát keresők (azon fiatal álláskereső (munkanélküli) ügyfelek részére, akiknek már az iskolarendszerű oktatásban is szociális problémáik, illetve tanulási nehézségeik voltak), az 50. életévüket betöltött személyeknek, és a gyes-ről, gyed-ről, gyet-ről, ápolási díjról visszatérőknek, tartósan munkanélküli személyeknek.

Szükséglet-felmérési-, segítő,- fejlesztő szolgáltatás a legalább középfokú végzettségű, aktív korú nem foglalkoztatott, illetve inaktív emberek részére, akik nem állnak tanulói jogviszonyban, azonban munkaerő piaci esélyeik növeléséhez készek képzéseken részt venni, ugyanakkor tanulmányaikat régen befejezték, illetve tanulási nehézségeik voltak. Különösen ajánlott azoknak, akik elavult szakmával rendelkeznek, közép- illetve felsőoktatásból kikerültek, azonban elhelyezkedni évek alatt sem tudtak, illetve 50. életévüket betöltött személyek, gyes-ről, gyed-ről, gyet-ről, hozzátartozó ápolásából visszatérők, tartósan munkanélküli személyek.

Szükséglet-felmérési-, segítő,- fejlesztő szolgáltatás a legalább középfokú végzettségű, aktív korú nem foglalkoztatott, illetve inaktív emberek részére, akik nem állnak tanulói jogviszonyban, és képesek megfelelő motivációval és megszólítással munkaerő-piaci helyzetük javítására, a munkáltatók elvárásainak való megfelelés érdekében fejlődni. Különösen ajánljuk közép- vagy felsőfokú végzettségűek, és gyes-ről, gyed-ről, gyet-ről, hozzátartozó ápolásából visszatérők, tartósan munkanélküliek, közép- illetve felsőoktatásból kikerültek, elhelyezkedni nem tudnak, huzamosabb idő után (5–30 év) állástalanná vált személyek, akik egy munkahelyen hosszabb időt töltöttek.

Szükséglet-felmérési-, segítő,- fejlesztő szolgáltatás az aktív korú nem foglalkoztatott, nem tanuló személyek (álláskeresők és inaktívak, akik nem tanulnak), legfőképpen a közép- vagy felsőoktatásból kikerült, elhelyezkedni nem tudó személyek számára, a tartósan munkanélküliek, a gyes-ről, gyed-ről, gyet-ről, ápolási díjról visszatérő munkát keresők részére.

Szükséglet-felmérési-, segítő,- fejlesztő szolgáltatás az aktív korú nem foglalkoztatott, álláskereső, illetve inaktív emberek részére, akik nem állnak tanulói jogviszonyban és legalább középfokú végzettséggel rendelkeznek. Különösen ajánljuk a gyes-ről, gyed-ről, gyet-ről ápolási díjról visszatérőknek, valamint az 50 éven felülieknek.

Tanácsadási (pálya-, és munka-tanácsadási) szolgáltatás az aktív korú nem foglalkoztatott, nem tanuló személyek számára (álláskeresők és inaktívak, akik nem tanulnak), legfőképpen a közép- vagy felsőoktatásból kikerült, elhelyezkedni nem tudó pályakezdők részére, akik 6 hónapnál nem régebben regisztrált álláskeresők, valamint a jelenleg foglalkoztatott, de létszámleépítéssel, illetve elbocsátással fenyegetett munkavállalók részére.