Ahol a gondolat testet ölt…

 

Az Információs Társadalomért Alapítvány (INFOTA) kutatóintézetként és tudásközpontként működik 1998 óta. Kutatás-fejlesztési, innovációs, alkalmazásfejlesztési és tanácsadási tevékenységet végez ipari, kereskedelmi és szolgáltató ágazatok, valamint állami szervezetek és önkormányzatok számára is Magyarországon és külföldön egyaránt.

Tevékenységi területe széles skálán mozog: információs társadalom, közösségi hálózatok, multikulturális témakörök, információmenedzsment, tudásvagyon-kezelés, eLearning rendszerek, oktatójátékok, termelési és üzleti folyamatok szimulációja és optimalizálása, e-Business és e-Szolgáltatások, adat- és szövegbányászat, gazdasági modellezés, trendelemzés, döntéstámogatás, digitalizálás és visszakeresés, adatvédelem és információszabadság, informatikai biztonság, turizmus és örökségvédelem stb.

Ezekhez kapcsolódóan szoftverfejlesztést végez, mobil- és felhőalapú rendszereket is megvalósít.

A K+F+I projektek részben cégek, intézmények megrendelésére folynak, részben hazai és EU-s pályázati projektek keretében az eddigi eredmények továbbfejlesztésére, új termékek kialakítására. A kutatási eredményeket 2001 óta saját periodikában jelenteti meg.

2007 közepétől a BME Információ- és Tudásmenedzsment Tanszék (ITM) munkatársi gárdájával kiegészülve folytatják az egyetemen megkezdett alap- és alkalmazott kutatásokat, továbbá a hazai és nemzetközi együttműködéseket is. A Tanszék munkatársai az információs társadalommal kapcsolatos kutatás, tudásfejlesztés, oktatás, képesség- és ismeretterjesztés területén is meghatározó szerepet töltöttek be. Szakmai tanácsadó partnerként a K+F tevékenységek stratégiai irányának meghatározásában, külföldi szakmai tapasztalataik, kapcsolataik megosztásában működnek együtt, és segítik az INFOTA tevékenységét.

Az INFOTA akkreditált felnőttképző intézmény. Az egyedi igények szerint összeállított tréningek mellett tanfolyamokat kínál az egy-két napos időtartamú rapid oktatástól a több hónapos szakmai képzésig. Az INFOTA vállalja a tananyagfejlesztésen túl partnerei belső képzéseinek elearning rendszerbe fordítását saját, gyakorlatorientált, videó alapú eTanár rendszerével. A munkatársak emellett folyamatosan oktatnak hazai és külföldi felsőoktatási intézményekben, illetve részt vesznek országos és nemzetközi tudományos konferenciák szervezésében.