Információs Társadalomért Alapítvány – Ahol a gondolat testet ölt…

Az Információs Társadalomért Alapítvány (INFOTA) kutatóintézetként és tudásközpontként működik 1998 óta. Kutatás-fejlesztési, innovációs, alkalmazásfejlesztési és tanácsadási tevékenységet végez ipari, kereskedelmi és szolgáltató ágazatok, valamint állami szervezetek és önkormányzatok számára is Magyarországon és külföldön egyaránt.

Tevékenységi területe széles skálán mozog: információs társadalom, közösségi hálózatok, multikulturális témakörök, információmenedzsment, tudásmenedzsment, korszerű oktatási módszerek, elearning rendszerek, oktatójátékok, termelési és üzleti folyamatok fejlesztése, szimulációja és optimalizálása, startup, e-business, adat- és szövegbányászat, gazdasági modellezés, trendelemzés, döntéstámogatás, digitalizálás és visszakeresés, adatvédelem és információszabadság, informatikai biztonság, turizmus és örökségvédelem stb.

Ezekhez kapcsolódóan szoftverfejlesztést végez, mobil- és felhőalapú rendszereket is megvalósít.

A K+F+I projektek részben cégek, intézmények megrendelésére folynak, részben hazai és EU-s pályázati projektek keretében az eddigi eredmények továbbfejlesztésére, új termékek kialakítására. A kutatási eredményeket 2001 óta saját periodikában jelenteti meg.

Az Alapítvány 2007 közepétől a BME Információ- és Tudásmenedzsment Tanszék (ITM) munkatársi gárdájával kiegészülve folytatja az egyetemen megkezdett alap- és alkalmazott kutatásokat, továbbá a hazai és nemzetközi együttműködéseket is.

Az INFOTA regisztrált felnőttképző intézmény. Az egyedi igények szerint összeállított tréningek mellett tanfolyamokat kínál az egy-két napos időtartamú rapid oktatástól a több hónapos szakmai képzésig. Az INFOTA vállalja a tananyagfejlesztésen túl partnerei belső képzéseinek elearning rendszerbe fordítását saját, gyakorlatorientált, videó alapú eTanár rendszerével. A munkatársak emellett folyamatosan oktatnak hazai és külföldi felsőoktatási intézményekben, illetve részt vesznek országos és nemzetközi tudományos konferenciák szervezésében.

www.infota.org