Az eTanár rendszer a hagyományos szöveges, ábrás tananyagok és segédletek mellett a multimédia eszközeivel (pl. fotó, hang, videó, stb.) készült elemeket ötvözi újfajta egységgé, melyet a hallgató a saját tempójának, időbeosztásának megfelelően használhat, egyszerre elérve a tananyag belső link struktúráját és az Internet adta bővebb információszerzési lehetőségeket.

Az eTanár rendszer rendelkezik mindazon funkciókkal, amelyekkel a hagyományos e-learning rendszerek rendelkeznek (kurzuslista, előmenetel naplózás, a kurzusokhoz moderált fórum, oktatóknak blog, Gyakran Ismétlődő Kérdések, kalendárium, segédanyagok letöltése, házi feladatok feltöltése, lexikon, stb.), valamint az anyag elsajátításának ellenőrzésére, tesztelésre és vizsgáztatásra is használható a rendszer.

Az előadás és a vetített anyag (Power Point prezentáció, weboldal, animáció, videó) egyszerre, időszinkronizálva nézhető.

Az eTanár rendszer különösen alkalmas többek között

  • hagyományos iskolai, tanfolyami és konferencia előadások közreadására,
  • szoftverek használatának demonstrálására és oktatására,
  • műszaki eszközök, berendezések működésének, használatának és javításának demonstrálására és oktatására egyaránt.

Lehetőség van a tananyagok elhangzott szövegében minden szóra, kifejezésre keresni. A keresési lista az adott szó minden előfordulását kiadja, találati listára kattintva az adott találat logikai egységének elejére ugrik.