Az intelligens szálloda projekt rendszerének köszönhetően nyilvántarthatóvá válnak a szállodák egyes szobáihoz tartozó nehezen ellenőrizhető, valamint nagyértékű eszközei.

A rendszer egyik alkalmazási területe az intelligens minibár, melyben az egyes termékeken RFID azonosítók találhatók. A minibárban elhelyezett RFID olvasóval összekötött kéziszámítógép érzékeli, hogy mely termékek tartózkodnak bent a vendég távozásának időpontjában, ami megkönnyíti az elszámolást.

Célszerűen lehetőség van folyamatos monitorozásra is – vezetékes/vezeték nélküli hálózat (WiFi/mobil adatátvitel) használatával –, így figyelemmel kísérhető, hogy mi került ki a hűtőből, majd vissza, felhívva a figyelmet ezen termékek fokozott ellenőrzésére. Az RFID tag-ek roncsolódó anyagba ágyazott antennához kapcsolódnak, melyek pl. az italos palackok nyakára vannak felhelyezve, így azok kinyitása is észlelhető. Ez a módszer az újra feltöltés és visszazárás ellen is véd.

További alkalmazási terület a nagyértékű, illetve a vendégek által gyakran eltulajdonított eszközök ellenőrzése: törölköző, fürdőköpeny, hajszárító, fogas, stb. Ezeket kívülre vagy belülre (akár bevarrással) is rögzíteni lehet. Kijelentkezéskor ezek szobai megléte szintén automatikusan lekérdezhető, megkönnyítve ezáltal az elszámolást.

A projekt kiegészíthető olyan modulokkal, mint az épület monitoring, szobaszerviz és éttermek mobil eszközzel történő támogatása, valamint RFID karkötővel ellátott, csellengő gyerekek keresése a szállodában és parkjában.

Kapcsolódó anyagok