Az örökségvédelmi projektek olyan feladatokat valósítanak meg, ahol a szellemi, kulturális, tárgyi és épített örökségek megóvása, bemutatása, népszerűsítése a cél a modern igények és technológiák felhasználásának figyelembe vételével.

A tájház hálózat felmérés projekt

A magyarországi tájházak a kulturális örökségek egy kiemelt csoportját képezik, az ország világörökségi várományosi listáján szerepelnek. A projekt során a tájházi rendszer teljes körű felmérését, digitális nyilvántartását végeztük el a strukturált katalogizálás és a hosszú távú digitális archiválás érdekében.

Bővebben

ARRADIC

Az elmúlt években az UNESCO számos erőfeszítést tett a kulturális világörökség digitális megőrzéséért: a fizikailag sérülékeny audiovizuális anyagok (öreg filmek, korai amatőr mozgóképek, korai televízió dokumentumok és nagy számú egyéb ritka és különleges anyagok) megmentése érdekében Megvalósíthatósági Tanulmányt készítettünk.

Bővebben

Deszki szerbek örökségei – digitalizálási projekt

Deszk községben a szerbek örökségeinek fennmaradása érdekében digitalizálási projektet végeztünk. A munka során menedzseltük a restaurálási műveleteket, begyűjtöttük a digitalizálásra szánt anyagokat, és feltérképeztük a régi szerb temetőt.

Bővebben

Digitális kőtábla

A projekt arra a kérdésre keresi a válasz, hogy milyen stratégia, milyen szervezési és műszaki megoldások mellett biztosítható egy, már digitalizált vagy eleve digitálisan keletkezett dokumentum, térkép, épületmodell, film, hang, stb. olvashatósága, felhasználhatósága közép- és hosszútávon.

Bővebben

ICHEPIS – Örökség-védelmi információtechnológiai és információmenedzsment projekt

„Szabványosított adatbázismodell kifejlesztése az UNESCO Világörökségi periodikus jelentő rendszere és a Nemzeti Örökségvédelmi Információs rendszer integrálásához.”

Bővebben

Interaktív technikatörténeti tárlat a Központi Bányászati Múzeumban

Mitől működik? címmel interaktív kiállítás, látványtár és közösségi tér nyílt Sopronban a Központi Bányászati Múzeumban az Információs Társadalomért Alapítvány közreműködésével. A fejlesztés 50 millió forintos támogatással valósulhatott meg.

Bővebben

Óbudai Múzeum – kiállítás digitalizálás

2010-ben múzeumi kutatásainkat és a tájházakban végzett szellemi értékmentést összekapcsolva digitálisan feldolgoztuk a Kun Zsigmond gyűjteményt.

Bővebben

“Vidéki örökség útjai” – Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület

Az Információs Társadalomért Alapítvány a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület keretein belül egy DDOP-2.1.3 felhívásra a „Vidéki örökség útjai” című pályázat megvalósításában vett részt.

Bővebben