Az informatikai, technológiai projektek célja olyan fejlesztések alkalmazása, amelyek révén a feladatok a lehető legkorszerűbben költséghatékonyan és eredményesen megvalósíthatók legyenek.

ARRADIC

Az elmúlt években az UNESCO számos erőfeszítést tett a kulturális világörökség digitális megőrzéséért: a fizikailag sérülékeny audiovizuális anyagok (öreg filmek, korai amatőr mozgóképek, korai televízió dokumentumok és nagy számú egyéb ritka és különleges anyagok) megmentése érdekében Megvalósíthatósági Tanulmányt készítettünk.

Bővebben

Elektronikus levéltár

A projekt keretében az elektronikus levéltári rendszer megalapozása, elektronikus adatvagyon felmérés történt.

Bővebben

eTanár

Az eTanár rendszer a hagyományos szöveges, ábrás tananyagok és segédletek mellett a multimédia eszközeivel (pl. fotó, hang, videó, stb.) készült elemeket ötvözi újfajta egységgé, melyet a hallgató a saját tempójának, időbeosztásának megfelelően használhat, egyszerre elérve a tananyag belső link struktúráját és az Internet adta bővebb információszerzési lehetőségeket.

Bővebben

HU-SK Közösen közös nyelven

Az Információs Társadalomért Alapítvány (HU) és a Szövetség a Közös Célokért (SK) „Közösen közös nyelven – Spoločne spoločnou rečou” című közös pályázatán belül, magyar-szlovák határon átnyúló együttműködés keretében egy olyan szolgáltatás csomagot és információ-rendszert hozott létre, amely a határmenti kis- és középvállalkozások segítségére lehet vállalkozásuk fejlesztésében.

Bővebben

Intelligens szálloda

Az intelligens szálloda projekt rendszerének köszönhetően nyilvántarthatóvá válnak a szállodák egyes szobáihoz tartozó nehezen ellenőrizhető, valamint nagyértékű eszközei.

Bővebben

Interaktív technikatörténeti tárlat a Központi Bányászati Múzeumban

Mitől működik? címmel interaktív kiállítás, látványtár és közösségi tér nyílt Sopronban a Központi Bányászati Múzeumban az Információs Társadalomért Alapítvány közreműködésével. A fejlesztés 50 millió forintos támogatással valósulhatott meg.

Bővebben

MENET – eMagyarország Program

A 2009-es évben pályázati forrásból megvalósult egyik projektünk az eMagyarország Pontok számára ingyenesen elérhető internetes szolgáltatások megvalósítására irányult.

Ennek keretében minden eMagyarország Ponton elérhetővé vált egy webes faxszolgáltatás, telefonszolgáltatás valamint néhány e-Learning tananyag. Annak érdekében, hogy a helyszíneken ne okozzon gondot az internetes telefonszolgáltatás igénybe vétele, e pályázat keretében térítésmentesen eljuttattunk egy-egy headsetet minden eMagyarország Pontra.

Bővebben

Mobilkód alapú audioguide rendszer technológia

A turisztikai fejlesztési projektek eredményeiből fakadó vonzerő változások hatással vannak a látogatók körére, ezért újszerűen kell megszervezni számukra a tájékoztatási rendszert. Az általunk kifejlesztett technológiai keretrendszer egyik kulcseleme a mobilkód (QR code – Quick Response code), amely szinte bármilyen szöveges információ kódolására alkalmas, nyomtatott felületekre felvihető kétdimenziós vonalkód.

Bővebben

PEN (Productivity Effectiveness Navigator) döntéstámogató szoftver fejlesztése

A PEN (Productivity Effectiveness Navigator) döntéstámogató szoftver feladata olyan forgatókönyvek előállítása, amely egyes, a termelést érintő események (nagyjavítást igénylő berendezés meghibásodása, beszállító kiesése, természeti katasztrófa okozta logisztikai problémák, stb.) bekövetkezésekor a helyzet hatékony kezelésére, a veszteség minimalizálására alkalmasak.

Bővebben