Személyiségfejlesztő játékdráma csoportok

Olyan csoport, ahol általában 6-8, közel azonos életkorú gyermek játszik együtt. Heti vagy kétheti rendszerességgel találkoznak 50-70 percben, azért, hogy a gyerekek mindennapi konfliktusaikat, indulataikat hatékonyabban tudják kezelni, fejlődésük kiegyensúlyozott, harmonikus legyen.

Mi történik egy-egy foglalkozáson?

A résztvevők történetet alkotnak, és azokat közösen eljátsszák. Ezek lehetnek szimbolikusak, kitaláltak, de valóságos helyzetek is. A történetek létrehozása és színrevitele során mindenki az alkotó folyamat részesévé válik, és közben megtanul együttműködni. A közös játék feszültségoldó, különböző szerepeket lehet kipróbálni, és el lehet lesni a többiek megoldási módjait.

Kiknek ajánljuk a módszert?

Mindazoknak az 5 év feletti gyermekeknek, akiknek szükségük van egy olyan közegre, ahol átélhetik saját értékeiket, értékességüket, akik mindennapjaikban nem annyira sikeresek, nehéz nekik barátokat találni vagy megfelelni az iskolai, családi elvárásoknak.

Hogyan lehet ilyen csoportba jelentkezni?

A csoportba kerülést megelőzi egy olyan találkozás, amelyen csak a szülők vesznek részt, akik elmondják, hogy miért is gondolják úgy, hogy gyermeküknek szüksége van egy ilyen csoportra, illetve megismerkednek a csoport működési kereteivel, szabályaival. A gyerekek számára mindig van két próbaalkalom, ahol eldönthetik, hogy tetszik-e nekik ez a forma, van-e kedvük részt venni egy ilyen csoport foglalkozáson. Aki a részvétel mellett dönt, annak 10 alkalomra kell el köteleznie magát.

Időpontot, további információkat kérni a jandazsuzsa@yahoo.com címre írt levélben lehet.

A kurzusok ára

Személyiségfejlesztő játékdráma csoportok

  • 2000 Ft alkalmanként
  • 18 000 Ft 10 alkalmas bérlet

Magatartásproblémák kezelésére – Játékkonzultáció, gyerek pszichodráma csoport, szülő-gyerek játékdráma csoport

  • 2000 Ft alkalmanként
  • 18 000 Ft 10 alkalmas bérlet

Szülőket segítő programok

  • 30 000 Ft 30 órás személyiségfejlesztő csoport

120 órás önismereti pszichodráma csoport

  • 1500 Ft/ óra

Gyermek pszichodráma eszköztár

  • 12 000 Ft / alkalom