Olyan csoport, ahol általában 4-8, közel azonos életkorú gyermek játszik együtt két felnőtt vezetővel. Általában heti rendszerességgel találkoznak 50-70 percben, azért, hogy a gyerekek magatartásproblémái megoldódjanak.

Mi történik egy-egy foglalkozáson?

A résztvevők meséket alkotnak, és azokat közösen eljátsszák. A történetek létrehozása és színrevitele során mindenki egy alkotó folyamat részesévé válik, és közben megtanul együttműködni. A játék mindig a fantázia világában, egy kitalált térben és időben zajlik, ahol nincs rossz teljesítmény, csak jó megoldás. Ebben a csodavilágban a gyerekek bátran megnyílnak, kifejezik belső tartalmaikat, és átélik, hogy értékesek, nagyszerűek. Ez az élmény segíti őket ahhoz, hogy hétköznapi viselkedésüket megváltoztassák.

Kiknek ajánljuk a módszert?

Mindazoknak az 5 év feletti gyermekeknek, akiknek szükségük van egy olyan feszültségoldó közegre, ahol átélhetik saját értékeiket, értékességüket, s közben képessé válhatnak jobban alkalmazkodni, együttműködni. Akiknek aktuális nehézségeik vannak: nem tudnak megfelelően beilleszkedni, magányosak, boldogtalanok, vagy állandóan feszültek, nyugtalanok, testi tüneteik vannak, fej- has (stb.) fájósak, bepisilnek, vagy kényszermozgásokat végeznek. Akiket valamilyen veszteség ért: válás, haláleset, intézményváltás, akik nagyon agresszívak vagy passzívak, bezárkózóak.

Hogyan lehet ilyen csoportba jelentkezni?

A csoportba kerülést megelőzi egy olyan találkozás, amelyen csak a szülők vesznek részt, akik elmondják, hogy miért is gondolják úgy, hogy gyermeküknek szüksége van egy ilyen csoportra, illetve megismerkednek a csoport működési kereteivel, szabályaival. A gyerekek számára mindig van két próbaalkalom, ahol eldönthetik, hogy tetszik-e nekik ez a forma, van-e kedvük részt venni egy ilyen csoporton. Aki a részvétel mellett dönt, annak 10 alkalomra kell el köteleznie magát.

Időpontot, további információkat kérni a jandazsuzsa@yahoo.com címre írt levélben lehet.