Egy konfliktus kezelési módszer, ahol a résztvevő felek azért találkoznak és dolgoznak együtt a közvetítővel, hogy megoldhatatlannak tűnő problémájukat mindannyiuk számára megfelelő, kielégítő módon tudják rendezni. Az ülések általában havi rendszerességgel zajlanak 50 percben, az első közös találkozás kétszer ennyi ideig tart, ezt követően határozzuk meg a szükséges időtartamot.

Mi történik egy-egy alkalommal?

A résztvevő felek igényeit, szükségleteit tárjuk fel, a „nyerő-nyerő helyzet” megtalálása, kimunkálása, közös megoldás teremtése érdekében. A közvetítő szerepe a folyamatban, hogy megtanítsák a feleket arra, hogy ismerjék fel és fogalmazzák meg igényeiket, szükségleteiket és legyenek képesek ugyanakkor arra is, hogy meghallják, megismerjék, és jobban megértsék a másik fél álláspontját is. Így lehet csak az elmérgesedett helyzetet indulattalanítani, tisztábban látni és mindegyikőjük számára megfelelő megegyezést találni és kötni.

Kiknek ajánljuk a módszert?

Mindazoknak, akik felismerték, hogy az elmérgesedett konfliktusok megkeserítik az életet, és tenni akarnak ennek megváltoztatása érdekében.

Jelentkezni, időpontot, további információkat kérni a jandazsuzsa@yahoo.com, címre írt levélben lehet.