• „Az elég jó anya” (személyiségfejlesztés szülőknek)
  • Anya leszek! (személyiségfejlesztés leendő kismamáknak)

A 30 órás program során a résztvevők azért dolgoznak együtt, hogy jobban megismerjék önmagukat, megosszák örömeiket, problémáikat, rálássanak az általuk használt és alkalmazott nevelési módszerekre, megtanulják hatékonyabban kifejezni igényeiket és szükségleteiket. A csoportok általában kétheti rendszerességgel találkoznak egy-egy alkalom 3 órát tart azonos résztvevőkkel.

Mi történik egy-egy alkalommal?

A résztvevők által hozott témákból, tapasztalatokból kiindulva különböző játékos gyakorlatokat végzünk. Ennek során lehetőségünk van kommunikációs-, empátiás készségüket, spontaneitásukat és kreativitásukat fejleszteni. Lényeges, hogy a helyzetgyakorlatokat mindig megbeszélés követi, ahol megoszthatóak az érzések, gondolatok, és visszajelzést kaphatunk csoporttársainktól arról, hogy ők milyennek látták működésünket.

Az oldott, elfogadó, támogató légkörben megbeszéljük, hogy ki milyen belső hangokat használ, hogyan kér, és hogy tud nemet mondani, milyen viselkedésmódok jellemzik, hogyan tűri és kezeli a konfliktusokat, milyen szerepeket tölt be, hogyan nevel, és mennyire elégedett önmagával, körülményeivel. Kockázatmentesen lehet megismerni, kipróbálni ki és begyakorolni új, a korábbinál hatékonyabb viselkedésmódokat is.

Kiknek ajánljuk a módszert?

Mindazoknak, akiknek igényük van arra, hogy jobban megismerjék és megértsék saját, gyermekük, családjuk működésmódját, akik szeretnék megosztani érzéseiket, gondolataikat, tapasztalataikat másokkal, akik hisznek abban, hogy a kiscsoportos formában sokat lehet direkt és indirekt módon tanulni egymástól és a szakemberektől, hogy lehet tenni azért, hogy boldogabban, elégedettebben, sikeresebben éljünk.

Jelentkezni, további információkat kérni a jandazsuzsa@yahoo.com írt levélben lehet.