Pénzinfo 2009 Országos Pénzinformatikai Konferencia

A pénzügyi intézményrendszer megújulása, és újfajta értékteremtése

2009. május 14-15., Budai Vár, a Magyar Kultúra Alapítvány székháza

Az Információs Társadalomért Alapítvány szervezésében a Microsoft Magyarország és Magyar Telekom kiemelt támogatásával valamint az OGYS segítségével eredményes konferenciát tartottak Pénzinfo 2009 címmel május 14-15-én a pénzügyi – informatikai – kulturális terület szakértői a pénzügyi intézményrendszer megújulása és újfajta értékteremtése kérdéseiben.

A konferencia kiemelt témakörei:

  • Üzleti megújulás
  • Pénzügyi rendszerek, hálózatok
  • Hálózattudomány üzleti alkalmazásai
  • Technológiai újítások a pénzügyi informatikában
  • Mobilfizetés
  • Bankbiztonság, információbiztonság
  • Kultúra, mint befektetés

A témák jelentőségét az bizonyítja a legjobban, hogy a tavaly novemberre meghirdetett rendezvényt akkor a felbolydult pénzvilág nem tudta felvállalni, most viszont csaknem az összes meghívott intézmény képviseltette magát. A szervezők úgy gondolták, hogy májusra lehet számítani a kivezető út javaslataira, és ebben nem is csalódtak.

A konferencia kiváló volt. Egy-egy témakör legkiemelkedőbb szakemberei prezentálták legfrissebb tapasztalataikat, tele tenni akarással és megvalósítási elképzelésekkel az üzleti megújulás, pénzügyi rendszerek, a hálózattudomány üzleti alkalmazásai, technológiai újítások a pénzügyi informatikában, mobilfizetés, bankbiztonság, információbiztonság, kultúra, mint befektetés területein. Az elhangzott anyagok színvonalasak voltak, az előadásokat szakmai párbeszédek követték, új ismeretségek, üzleti kapcsolatok alakultak.

A konferencia díszvendége Michael Cwik volt Brüsszelből, aki az egységes fizetőeszköz szelleméről, fontosságáról tartotta nyitóelőadását, valamint a kulturális szekcióban az egységes pénz mellett a közös nyelv(ek) használatával megőrzendő kulturális sokszínűségről beszélt, melyhez jól kapcsolódtak a turisztikai, örökségvédelmi előadások. A konferencia további munkájában is aktívan vett részt, mivel több alkalommal kapcsolta össze a magyar szakemberek előadásait az aktuális uniós álláspontokkal.

Tekintettel arra, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet sok érdeklődő szakember számára nem tette lehetővé a részvételt, az ITA kiadvány formájában is közzé fogja tenni az elhangzott igényes előadásokat.