Az UNESCO Világörökség Egyezménye aláírásának 40. évfordulóján, 2012. november 16-án „A Világörökség 40 éve” címmel ünnepi konferencia zajlott a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, az Információs Társadalomért Alapítvány, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság védnöksége alatt konferenciát rendezett, melyet Dr. Vass László, a BKF rektora nyitott meg, majd Francesco Bandarinnak, az UNESCO kulturális alelnökének köszöntő üzenete következett.

Meghívott előadóink között voltak a Magyar UNESCO Bizottság, a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ, illetve az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottságának képviselői, a Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóságának tagjai, az Információs Társadalomért Alapítvány munkatársai, valamint a nyolc magyar világörökségi helyszín képviselői, felsőoktatási intézmények oktatói és az örökségvédelem különböző területein dolgozó szakemberek.

A konferencia szervezőbizottsága:
Dr. Kiss Ferenc tudományos rektorhelyettes, Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, a szervezőbizottság elnöke
Dr. Bassa Lia ügyvezető igazgató, Infota, a szervezőbizottság titkára
Dr. Irimiás Anna intézetvezető-helyettes, Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Turizmus-vendéglátás Intézet, a szervezőbizottság tagja

Kapcsolódó anyagok