Immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Budapesti Metropolitan Egyetem a Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll versenyt, melynek a Stefánia Palota ad otthont. Az egyetemisták és főiskolások számára meghirdetett rangos megmérettetés hagyományos esemény a protokollt, viselkedéskultúrát hallgató diákok körében. Hagyomány, az is, hogy a határon túlról: Felvidékről, Erdélyből és Kárpátaljáról is neveznek csapatok a megmértetésre. A protokoll verseny fontos törekvése, hogy a magyarországi protokoll és viselkedéskultúra magas szakmai színvonalának láttatása mellett a diákok nemzetek közötti protokolláris kommunikációt érintő ismeretei bővülhessenek, annak eszközrendszeréről a gyakorlatban is képet kaphassanak egy színvonalas szakmai versenyen való részvétellel. A hallgatók az állami-és üzleti élet protokolláris szabályait, a rendezvényszervezési, a viselkedéskultúrával összefüggő és a kommunikációs ismereteket is ötvöző egynapos versenyen mérik össze tudásukat.

Az idei rendezvény szlogenje „A jövőt közösen építjük”!, s hogy ez milyen jelentéstartalmakkal bír a versenyt illetően a résztvevők számára, az a május 11-ei programon derül ki – de annyi biztos, hogy idén is szükség lesz az elszántságra és az együttműködő csapatmunkára, amelyet az eddigi versenyeken a hazai és határon túli felsőoktatási intézmények diákjai reprezentáltak az eseményen.

Idén tizenhárom csapat méri össze tudását / szerepel köztük két középiskolás csapat is, országos versenyek győztesei/, a verseny témái: általános protokoll, gasztronómia, sport- katona és diplomáciai protokoll valamint megjelenéskultúra és nemzeti hagyományok illetve protokoll.

A Budapesti Metropolitan Egyetem a Magyar Protokollosok Országos Egyesülete és az Információs Társdalomért Alapítvány együttműködésével  rendezi meg a versenyt, melynek házigazdája, Dr  Kiss Ferenc tudományos rektorhelyettes, szervezője Nagy Ildikó szakirány vezető, címzetes egyetemi docens. A rendezvény védnöke Dr. Benkő Tibor vezérezredes. Honvéd Vezérkar főnök, helyszín pedig a reprezentatív Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központ nagyterme.

A zsűriben a protokoll szakma kiválóságai kaptak helyet: elnök Manno István protokollfőnök, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Protokoll Főosztály, társelnökei Ambrus Jenő nagykövet, miniszteri tanácsadó, Laczkó Rita a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének elnöke, Dr. Sille István diplomata, protokollszakértő, több protokollkönyv szerzője, valamint a Protokoll Szakértő Rendezvényszervező Szakirány oktatói.