A Budapesti Metropolitan Egyetem (volt Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola) az elmúlt években hagyományt teremtett a felsőoktatási intézmények részére hirdetett Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll Verseny rendszeres lebonyolításából. Ezt a hagyományt folytatva 2017 május 5-én immár hetedszer ismételten megrendezi e nemes vetélkedőt “Konfliktuskezelés a diplomáciában, az üzleti kommunikációban” címmel. A verseny helyszíne idén is a -Honvéd Kulturális Központ – Stefánia Palota nagyterme.

Ebben az évben tizenkét csapat méri össze tudását, köztük két középiskolás csapat is, akik országos versenyek győztesei, valamint egy további csapat megfigyelőként vesz részt. a verseny témái: általános protokoll, gasztronómia, sport- katona és diplomáciai protokoll valamint megjelenéskultúra, nemzeti hagyományok, hungarikumok, valamint protokoll.

A Budapesti Metropolitan Egyetem a Magyar Protokollosok Országos Egyesületével és az Információs Társdalomért Alapítvánnyal együttműködve rendezi meg a versenyt, melynek házigazdája, Dr. Kiss Ferenc tudományos rektorhelyettes, szervezője Nagy Ildikó szakirány vezető, címzetes egyetemi docens. A rendezvény fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, védnökei pedig dr. Benkő Tibor vezérezredes a Honvéd Vezérkar főnöke, valamint Koncz Sándor, a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének elnöke.